понеделник, 2 юли 2018 г.

Руло от тиквички с извара

Предлагам ви едно лесно, бързо и вкусно руло от тиквички. В блата съм сложила брашно от спелта, но вие спокойно може да го замените с бяло брашно. Чедърът също не е задължителен. Аз просто имах и сложих. Без други дълги обяснения ето и рецептата :-)



Продукти:
За тестото:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 к. л. сода бикарбонат
5 с. л. пълнозърнесто брашно от спелта
200 г извара
1-2 с. л. олио
3 тиквички (700 г)
1 скилидка чесън
копър

За плънката:
300 г извара
1-2 с. л. кисело мляко
2-3 с.л. олио
3 скилидки чесън
копър
50 г чедър

Тиквичките се измиват, почистват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се леко и се слагат в гевгир за около 30 минути да се отцеди водата от тях.
Яйцата се разбиват с тел. Киселото мляко и содата се смесват, разбъркват се докато млякото шупне и се добавят към яйцата. Последователно се прибавят олиото, нарязаният на ситно копър, пресованата скилидка чесън, изварата и пресятото брашно. Последно се прибавят тиквичките като преди да се добавят в тестото се изтискват добре с ръка. Голяма тава (най-добре е тази от фурната) се застила с хартия за печене. Сместа се разпределя и се пече на 200 градуса за около 30 минути. Изпеченият блат се изважда от тавичката и се прехвърля върху решетка да изстине.
През това време смесете продуктите за плънката - изварата, млякото, олиото, пресованите скилидки чесън, нарязаният копър. Чедърът може да го настържете и смесите с останалите продукти или да го нарежете на лентички и да го разпределите върху плънката след като намажете рулото.
Изстиналият блат се намазва с плънката и се навива на руло. Оставя се в хладилник да се охлади и стегне.
Да ви е сладко!





3 коментара: