четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Гъби с ориз

Тази е една от рецептите, на които обичам да слагам различни подправки. Днес сложих риган и босилек, защото имах пресни, но съм правила с джоджен (мммм, много хубави стават също), с мащерка, с розмарин, с целина и магданоз.... Сложете тези подправки, които вие обичате.


Продукти:
500 г гъби печурки
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. олио/зехтин
1 глава лук
6-7 скилидки чесън
черен пипер
риган и босилек, или други подправки по избор
сол

Почистете и нарежете гъбите на парчета. Изчистете лука и чесъна. Нарежете лука на ситно, а чесънът на по-едри парчета. Сложете олиото да се сгорещи. Добавете лука и чесъна. Оставете ги леко да се позапържат и прибавете гъбите. Посолете. Когато водата от гъбите се изпари добавете изчистеният и измит ориз. Разбъркайте леко да се запържи. Прибавете 3 ч.ч. гореща вода. Добавете подправките. Намалете котлона на средна степен и гответе докато оризът стане готов. Поднесете го топъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар