вторник, 7 февруари 2017 г.

Свински котлети в плик

Едва ли има любител на месо, който да не обича котлети.


Разглеждайки различни рецепти попаднах на една рецепта за свински гърди на Пепа Стоева, която много харесах и взаимствах част от нея.

Продукти:
6 свински котлета
За маринатата:
3 с.л. доматено пюре+щипка захар
1 с.л. майорана
млян черен пипер
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 с.л. соев сос
1 пълна ч.л. горчица
100 мл. червено вино
сол

Всички продукти за маринатата се смесват и разбъркват до еднородна смес. 
Котлетите се измиват и подсушават. Поставят се в плик за печене на един ред, изсипва се маринатата. Пликът се затваря внимателно. С ръце (така че пликът да не се спука) се разпределя маринатата, така че да има по всички пържоли. Пликът се поставя в тавичката, в която ще се пече и се оставя в хладилник за 3-4 часа да се маринова, като от време на време се обръща.
Тавичката се поставя във фурната, като първоначално тя се включва на най-силните градуси (при мен 275) и след като течностите в плика заврят се намалява на около 160-180 градуса. Така котлетите се пекат около час, час и десет минути.
След като това време изтече торбичката се срязва (внимавайте за парата, която излиза) котлетите се вадят в тавичката, долива се 100 мл вода и се връщат във фурната. Когато водата заври се прибавя 1 с.л. размито в малко вода брашно, разбърква се. Фурната се изключва, като тавичката с котлетите се оставя в нея за още 1-2 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар