понеделник, 19 юни 2017 г.

Бисквитена торта с кондензирано мляко

Вие сте тортолюбител? Обичате да изпробвате различни рецепти? И аз съм като вас. Но сигурно и вие имате моменти, в които с въздишка си мислите за бисквитена торта и си мечтаете за едно парченце от нея. 
Кое е различното в тази торта? Кремът! Категорично! Много лек и без грам брашно или нишесте.
Да започваме :-)



Продукти:
За крема:
4 яйца
300 г подсладено кондензирано мляко
600 мл прясно мляко
200 г меко краве масло
ванилия

Малко повече от 1 пакет бисквити от типа Petit beurre*

За розичките:
150 мл сметана
150 г шоколад
100 г натурално крем сирене

*Бисквитите, които използвах са тези - пакет от 200 г и още малко от вторият пакет. Поставях по 12 бисквити на ред и направих общо 3 реда.

За крема разбийте яйцата много добре с миксер. Прибавете кондензираното мляко. Разбъркайте. Добавете и прясното мляко. Сложете крема на среден огън като бъркате непрекъснато с телена бъркалка (вкъщи ползвам стара млековарка. Идеална е за направа на кремове). От момента на завиране оставете крема на огъня още около 1 минута (не пропускайте бъркането!) и отстранете от котлона. Оставете го да изстине, но да не е съвсем студен, за да може бисквитите да попият.
Разбъркайте краве маслото и ванилията с миксер и постепенно прибавете свареният крем. Съветвам ви да бъркате на най-ниската степен на миксера и ако имате приставки за по-леки теста към него да ползвате тях. 
В тавичка редете ред бисквити и ред крем. Завършете с тънък пласт от крема. Оставете тортата за 2 часа в хладилник, за да стегне.
През това време си направете сместа за розичките:
Кипнете сметаната прибавете към нея натрошеният на дребно шоколад. Разбъркайте до еднородна смес. Оставете сместа да се охлади много добре в хладилник, а за по-бързо може и в камерата на хладилника. Когато ганашът е охладен го разбийте с миксер като към края на разбиването добавете и крема сиренето.
Шприцовайте розички върху охладената торта. Имайте предвид, че от топлината на ръцете този крем се стопля бързо и затова трябва и по-бързо да шприцовате.
Да ви е сладко :-)


Рецептата е взаимствана от тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар