понеделник, 8 октомври 2018 г.

Торта от... картон

Първата ми рецепта за торта, която не може да се яде :-D


Преди "рецептата" малко предистория:
Както стана ясно от предишният пост, дъщеричката ми беше рожденничка. Буквално дни преди рожденият й ден разбрах, че в детската й градина бяха забранили внасянето на торти, дори от сладкарница. Това го научих в момент, в който вече бяхме поръчали торта с желаното "панда мече с цвете" :-D отгоре. 

снимката е от интернет

Трябваше да мисля и действам бързо. Отменихме поръчката от сладкарницата, но мисълта да има детски рожден ден без торта изобщо не исках да допусна в съзнанието си.
Тогава се сетих, че съм виждала в интернет картонени торти, в които има изненада-подарък за всяко дете-гост. Затова направих 30 парчета, които оформих в 2 торти и няколко по отделно.
Може би и вие сте ги виждали, а може би не сте. Идеята на този пост е точно тази - да споделя как направих тортата и ако ви хареса идеята да зарадвате и вашите деца.

Какво ще ви е нужно за торта от 12 парчета:
1 - шаблон за парчетата торта
2 - цветни картони с големина А4
3 - молив и линийка
4 - сухо лепило
5 - ножица
6 - цветни картинки + цифричка
7 - бонбони, балони и/или друга изненада за всяко парче
8 - поставка за тортата
9 - панделка
10 - дървено шишче за цифричката

Моят съвет е да предвидите достатъчно време за направата + резервни материали, ако някъде нещо не се получи както го искате.

Да започваме:
1. Използвах шаблон от тук: 


2. Отпечатах го на най-обикновен лист хартия, изрязох по очертанията. Поставих готовият шаблон върху цветен картон:


3. С помощта на молив и линия следвах очертанията на шаблона. След като го премахнах направих по-леки контури за местата, на които ще се сгъва парчето.


4. Отпечатах снимките, които бях избрала. Цифрите по-късно залепих една за друга, като между тях поставих дървено шишче.


5. С помощта на линийка сгъвах леко готовият шаблон по очертанията (с контура навътре).


6. Изрязох и залепих избраната картинка.


7. Залепих на необходимите места. Във всяко парче поставих по един опакован бонбон и един балон.


8. Залепих отвора на парчето. Тук можете (както се вижда от снимката) да направите прорез и да затворите парчето без да го лепите. Аз избрах да го залепя леко.


9. Дъното на всяко парче се намазва леко с лепило и парчетата се подреждат едно до друго за да стане кръг. Връзвате с избрана панделка.

И... готово :-)



Няма коментари:

Публикуване на коментар