петък, 8 юли 2016 г.

Пилешко месо, пълнено с тиквичка, крема сирене и сос Бешамел

Имах половин тиквичка. И пакетче крема сирене. И три "пеперуди" бяло пилешко месо, от които бях отделила малко, за да сготвя нещо за Лора. Исках да има сос. И... се получи това:


Продукти:
3 броя пилешки гърди тип "пеперуда"
1/2 средно голяма тиквичка
1 пак. крема сирене от 125 г.
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

За соса "Бешамел":
1 литър прясно мляко
3-4 с.л. брашно*
50 гр. краве масло
сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
*Ако желаете по-гъст сос прибавете още малко брашно

"Пеперудите" бяло месо се разделят на две. Получават се 6 броя. На всяко филе се прави "джоб", като това може да стане като се прокара остър нож по дължината на филето, от по-дебелата част на месото, или можете да го направите по предпочитан от вас начин.
Тиквичката се настъргва на едро ренде. Смесва се с крема сиренето, пресованата скилидка чесън, солта и черният пипер. Джобчетата на месото се напълват с получената смес. Отворите се затварят с помощта на клечки за зъби. Месото се подрежда в тавичка за печене. Прибавя се малко олио и се запича за 10-тина минути на 200-220 градуса. През това време се приготвя соса "Бешамел":
Маслото се загрява до разтопяване. Прибавя се брашното и се запържва до златисто. Прибавят се млякото и подправките. Соса ври няколко минути на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, след което се изсипва в тавичката при пилешкото месо. Тавичката се връща във фурната за още около 20 минути.
Не мога да кажа, че това е точна рецепта. Това е просто идея, която всеки може да развива според собствените си вкусове. :-)




Няма коментари:

Публикуване на коментар