сряда, 28 декември 2016 г.

Супа от зелен боб

Още една рецепта за любима моя супа. Това е една от малкото супи, която харесвам и незастроена, което я прави подходяща и по време на пост.



Продукти:
400-500 г зелен боб*
1 глава лук
1-2 моркова
5 малки скилидки чесън
50-70 мл олио
1-2 шепи ориз
сол
копър

За застройката:
1 яйце
200 г кисело мляко

*Ако готвите прясно набран зелен боб го измийте, изчистете и нарежете на парчета.
*Ако е замразен просто го прегледайте за по-едри шушулки и ако е необходимо ги нарежете/счупете.
*Ако е консервиран от буркан го добавете в супата, когато останалите продукти са почти готови. Преценете солта, ако решите да добавите част от течността, в която е бил боба.

Изчистете лука, чесъна, морковите и ги нарежете на ситно. В тенджера може да ги задушите в олиото и да добавите гореща вода, или може директно да ги сложите в тенджерата с водата, олиото и солта. Добавете зеленият боб. Щом супата заври (ако готвите с пресен боб, оставете го малко да проври преди ориза) добавете и ориза и малко нарязан на ситно пресен копър. Когато зеленчуците се сварят, по желание, застройте супата с яйцето и киселото мляко. При сервиране може да добавите допълнително нарязан копър.

Рецепта с етикет "Ало, мамо" :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар