четвъртък, 1 декември 2016 г.

Супа топчета

Вече писах колко много обичам супи. Затова няма да разтягам повече локуми, а пристъпвам към продуктите :-)



Продукти:
250 г кайма
брашно за овалване на топчетата
1 глава лук
1 голям морков
50-70 мл олио
1-2 шепи ориз
пресен магданоз
прясна целина
черен пипер
чубрица
сол
1 яйце
3 с.л. кисело мляко

От каймата се правят топчета с желаната големина и се овалват в брашно. Аз не слагам допълнително подправки в каймата, нито ориз.
Лукът и морковът се измиват, изчистват и нарязват на кубчета. Магданозът и целината се нарязват на ситно.
1,5-2 литра вода се слага да заври. Когато това стане се прибавят лука, моркова, олиото, солта и останалите подправки. Котлонът се намалява на средна степен (при мен 4 от 6) и продуктите се оставят да поврат няколко минути. След това се прибавят топчетата и оризът. Когато продуктите се сварят супата се застройва с яйцето и киселото мляко. При сервиране може да се добави допълнително пресен магданоз.
Умишлено не съм дала точни пропорции за подправките, защото всеки е с различен вкус. Аз слагам по-щедро магданоз и целина, а чубрицата е в много малко количество.

Хлябът, който се вижда на заден план е този.

Рецепта с етикет "Ало, мамо" :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар