петък, 22 януари 2021 г.

Славянски гювеч

Едно от най-любимите ми ястия като дете, а дълго време не се бях сещала да си направя. Поправям грешката си днес :-)


Продукти:
0,800 - 1 кг свинско месо /ползвах бут/
1/2 ч.ч. олио
2 големи глави лук /може и праз или комбинация/
2 моркова
2 чушки
100-150 мл доматено пюре
1 ч.ч. ориз /300 мл е чашата/
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
магданоз

Приготвяне:
Измийте и нарежете месото на по-големи хапки. Измийте и нарежете зеленчуците. Сгорещете олиото и запържете за няколко минути месото, а след това прибавете и зеленчуците. Разбърквайте отново за няколко минути. Прибавете измития и изчистен ориз и запържете леко и него. Изсипете и доматеното пюре, солта, черния и червения пипер. Най-накрая прибавете гореща вода между 2 и 4 чаши /аз слагам 4, но ако вие готвите с по-малко съотношение сложете по-малко/. Прехвърлете в тавичка и печете около 30-40 минути на 190 градуса.
При сервиране можете да поръсите с пресен магданоз.

Да ви е сладко!



Рецепта с етикет "Ало, мамо"

1 коментар: