Честита да ни е новата година! Да ни носи спокойствие, добри мисли и мъдрост!
Дълго време не съм публикувала нищо. Може би щеше да мине още време, но днешната рецепта се появи по време на безсилието ми да измисля какво да сготвя за пореден ден за семейството ми. Спомних си за пиле фрикасе, НО веднага в съзнанието ми изникна неприятен спомен от детската градина. Вкъщи май също не се готвеше, защото не ни беше любимо. Казах си обаче, че вече не съм дете, мога да готвя и може пък моето да се получи. Не сбърках. Голямата ми дъщеря ми вдигна 2 палеца, което да знаете е висооока оценка :-) Съпругът ми, също с лоши спомени от детството, омете чинийката с усмивка. Малката ми дъщеря не говори още, но нейната паничка също остана празна. Викам си - е, сега вече я качих тази рецепта.
Още една причина има да я публикувам. Племенницата ми - Димана, вече е студент и преди 2-3 месеца ми каза - публикувай повече рецепти от "Ало, мамо" да гледам от тях докато готвя. Това ми е огромен стимул да продължа да поддържам блога си. Надявам се да успея да публикувам повече такива рецепти.
Както казах, вкъщи нямам спомени да се е готвело и поразгледах няколко рецепти. В някои ползват за застройка кисело мляко, в други - прясно; слагат чесън; лимонов сок; жълтъци; ползват цяло пиле или само бяло месо. Варианти много. Аз си направих този, който ще ви опиша по-долу.
Няма коментари:
Публикуване на коментар