четвъртък, 10 август 2017 г.

Пиле с италиански привкус

Половинката ми обича бяло месо и тъй като в избора на месо не мога да правя много изменения търся изменения на начините, по които да му я приготвям :-)


Продукти:
650 г бяло пилешко месо
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
3 скилидки чесън
75-100 мл олио
*
1 консерва домати (около 700 г) пюрирана
2 скилидки пресован чесън
1 с.л. кафява захар
1-2 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. сух риган
1 с.л. пресен босилек
1 голяма шепа настърган пармезан
*
2 опаковки моцарела от 125 г

Измийте месото и го подсушете с домакинска хартия. Нарежете го на парчета по дължина с дебелина около 2 см. Посолете го и го овкусете с пипера. Оваляйте парчетата в брашно. Изтупайте излишното. В широк съд загрейте олиото и добавете скилидките чесън счукани съвсем небрежно. Запържете месото на среден огън от всички страни за около 5-6 минути. Извадете парчетата и ги поставете в тавичка едно до друго. Извадете и скилитките чесън. В същият съд изсипете доматите, пресованите скилитки чесън, захарта, оцета, ригана и босилека. Сложете соса да заври на среден огън. Когато това стане прибавете и пармезана. Разбъркайте за 1-2 минути. Изсипете соса върху пилешкото месо. Сложете тавичката в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и печете за около 10 мин.
Нарежете моцарелата на кръгчета. Разпределете я върху пилешкото месо и върнете във фурната за още 5-10 минути докато се разтопи.
Сервирайте топло.
Ако обичате рукола непременно си прибавете в порцията. Комбинацията с ястието е много сполучлива.

Рецептата е вдъхновена от Пепа Стоева.





Няма коментари:

Публикуване на коментар