събота, 21 май 2016 г.

Традиционни бисквити

Представям ви рецепта, адаптирана от книжката на Добрина Венкова "Соленки, сладкиши, кремове". Дозата е голяма. Не броих точно колко бисквитки се получиха, защото ги правих с различни формички, но със сигурност са над 100 бр.


Продукти:
250 гр. кисело мляко
300 гр. захар
200 гр. краве масло
5 яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
2 прахчета ванилия
кората на 1/2 лимон
брашно за нелепнещо тесто

Ако не разполагате с кухненска везна това може да ви е от помощ.

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се разстопеното краве масло, киселото мляко със смесената в него сода, ванилията и лимоновата кора. Последно се прибавя брашното. Омесва се добре. Разточва се на кора с дебелина 6-7 мм и се реже с формички. Бисквитите се нареждат на разстояние в тавичка, постлана с хартия за печене (или намазнена с масло) и се пекат на около 200 градуса за 10-12 минути.*

*Времето, което съм дала е според големината на сладките, които правих - приблизително 5 см като големина.





Няма коментари:

Публикуване на коментар