сряда, 25 май 2016 г.

Пилешко месо с гъби, зеленчуци и сметанов сос

Един ден часът показваше 11 преди обед, а за обяд нямахме нищо сготвено. Тогава изведнъж се сетих за рецептата на това пилешко, която видях в Храна за мойте канибали. Бързо за приготвяне, много вкусно и определено вече готвено повече от един път :-) Продуктите са ориентировъчни. Всеки може да ги промени според личните си предпочитания.


2 големи "пеперуди" бяло пилешко месо
500 гр. гъби
1 пакет замразени зеленчуци*
1/2 к. ч. бяло вино
250 гр. готварска сметана
150 гр. топено сирене
подправки на вкус**

*Аз използвах микс от грах, царевица, зелен боб, пипер. Пакетът беше 400 гр.
** Правила съм и с естрагон, и с мащерка. В други рецепти съм ползвала босилек за пилешко месо и също много ми допада като вкус.

Пилешкото месо се нарязва на хапки, посолява се и се слага в широк съд, заедно с олио и виното. Готви се докато се изпари течността. Добавят се замразените зеленчуци и гъбите (нарязани според личните ви предпочитания). Съдът се захлупва с капак и готвенето продължава, докато течността от гъбите и замразените зеленчуци се изпари. Добавя се сметаната, подправките, топеното сирене и се готви за още няколко минути.

Рецептата за кифличките, които се виждат на заден план е тази.

Няма коментари:

Публикуване на коментар