сряда, 22 юни 2016 г.

Палачинки с копър и сирене

След рецептата за любимите палачинки имах съмнения, че ще харесам друга рецепта. Да, но не съм била права. Тези палачинки успешно се намърдаха в раздел "Любими" :-) Рецептата е отново от руски сайт. Плътни са като катмите, но до колкото съм запозната катмите се различават от палачинките по това, че са с мая, затова превеждам "блины" като палачинки. Снощи, докато Борко си хапваше сладко-сладко от палачинките ми съобщи "Продължавай да гледаш още руски рецепти" :-D 
Направих двойна доза от оригиналната рецепта. Пропуснах да преброя с точност колко палачинки се получиха, но бяха приблизително 15 с диаметър 19 см.


Продукти:
3 ч. ч. прясно мляко
4 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 с.л. захар
1 с.л. сол*
4 с. л. олио
300 гр. сирене
копър на вкус**

*Ако сиренето е солено може да сложите и по-малко
** Сложих около 2 с.л. копър
Чаената чаша е с вместимост 250 мл

Яйцата се разбиват добре. Добавя се олиото. Бакпулвера, солта и захарта се смесват с брашното. Постепенно към яйцата се добавят млякото и брашното като се редуват. Прибавя се копърът. Сиренето се натрошава на дребно и се прибавя към сместа. 
Тиганът, в който ще се пържат палачинките се загрява на силна степен, а при самото пържене се оставя на средна степен (при мен е на 4 от 6 степени). Не пропускайте да намазвате с мазнина тигана преди да сипвате от сместа.
Всяка палачинка, щом се опържи, отгоре се намазва с масло.

Източник на рецептата тук





Няма коментари:

Публикуване на коментар