Продукти:
500 г аспержи
2 големи картофа
1 голям морков
1 малка глава лук
70 г мазнина (смес от краве масло и олио)
100 мл течна сметана за готвене
копър
сол
Измийте и изчистете зеленчуците. Нарежете аспержите на парчета с дължина около 1,5 см, картофите и моркова на кубчета, лукът на дребно.
Запържете всички зеленчуци (без лука) в мазнината за няколко минути (3-4 най-много). Прибавете лука, малко нарязан на ситно копър, долейте гореща вода около 1,5 литра, посолете на вкус и варете на тих огън докато зеленчуците омекнат.
Смесете сметаната с част от бульона на супата. Разбъркайте и прибавете всичко към зеленчуковата супа. Пасирйте до гладкост. Може да добавите още малко пресен копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар