събота, 11 юни 2016 г.

Спаначена супа

За тези, които обичат да готвят и са любители на такъв тип супи рецептата ще е позната. Но идеята на моята "Трохичка..." е тя да бъде от полза и за тези, които може би за пръв път ще готвят и нямат достатъчно опит. А да, и друго има - това е моята рецептурна книжка, която ще оставя на Лора :-) И затова:

 

Продукти: 
250 гр. спанак
1 глава лук (ако имате зелен лук, още по-добре :-)) - нарязан на ситно
1/2 каф. ч. ориз
джоджен
червен пипер
сол
олио
1 с.л. брашно
1 яйце
2-3 с. л. кисело мляко

Спанакът се измива и нарязва. Задушава се заедно с лука в половин черпак олио. Добавят се подправките. Долива се около 1,5-2 л. гореща вода и когато тя заври се прибавя изчистеният и измит ориз. Супата е готова за застройка, когато оризът се свари. Застройката се прави от добре разбитите яйце, брашно и кисело мляко.
Накрая една хитринка, която зная от майка. За да съм сигурна, че застройката няма да се пресече не слагам капак върху тенджерата, докато супата е гореща. Правя това едва след като изстине добре.



Добавка към 23.11.2016 г. - защо супата е с етикет "Ало, мамо" можете да прочетете тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар