понеделник, 20 юни 2016 г.

Маслено тесто, разпределено в тавичка - лесно е!

Знаете вече, обичам хитринките и това е :-)
Опитвах се да си спомня тази от кое предаване, което гледах беше, но не можах. Беше или при Йоли, или при Рудолф. Гледам ги и двамата. Харесвам и двамата. Уча се и от двамата.
Понякога се налага да се разпредели маслено тесто по формата на тавичката за печене. И тогава настава една - точиш, прехвърляш с точилката, то се къса, неравно е от горе, дипли се отстрани....
Ето какво ще ви предложа:
Разточете необходимото ви тесто за дъното на тавичката, изрежете го с ножче по съответният размер и го поставете във формата. Тестото, което ви е необходимо за стените на формата разделете на две приблизително еднакви части. Направете "фитили" от двете парчета тесто и ги поставете по долния ръб на тавичката.
Разбира се, ако ви е по-лесно направете един фитил, но според мен два по-къси са по-лесни за пренасяне.


Прилепете леко двете части с помощта на пръстите си.

И сега идва лесната част - с помощта на пръстите на ръцете си "разплескайте" фитилите по стените на тавичката.

Готово :-)





Няма коментари:

Публикуване на коментар