понеделник, 6 януари 2020 г.

Свинско месо с кисело зеле

Честита нова година и честит имен ден на всички, които празнуват днес! 
Време е за първата рецепта за тази година.
Реших да заложа на рецепта, която ми е любима, а си дадох сметка, че досега я нямам в блога. Рецепта с любимият ми етикет "Ало, мамо".


Продукти:
1 кг свински врат
1 кисела зелка със средна големина
2 праза
2 глави лук
1 морков
100-150 мл олио
сол
черен пипер
червен пипер
1 по-голям дафинов лист

Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Нарежете месото на хапки. Нарежете и зелето, лука, праза, морковите.
Загрейте олиото. Запържете месото за няколко минути от всички страни. Добавете двата вида лук и морковите. Задушете за няколко минути и добавете и зелето. Посолете, добавете черният пипер /може и млян, а може и комбинация с млян и на зърна/, червеният пипер и дафиновият лист. При необходимост, ако зелето е сухо може да добавите малко вряла вода. Свалете съда от котлона, прехвърлете го в тавичка и го печете за около 1-1,5 часа.

Да ви е сладко!

П.П. Ако имате повече праз можете да направите свинското само с праз.

3 коментара:

  1. Много държа на тези рецепти и правя всчко възможно да ги съхраня. Новите, креативните, различните са за разнообразяване, но тези винаги ще се готвят. Чудесно е. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм напълно и съм споделяла кратки мисли по темата в различни рецепти с този етикет :-). Следващата рецепта също ще бъде от тази серия! Поздрави :-)

      Изтриване