сряда, 5 октомври 2016 г.

Консерва домати

Ето още една рецепта, която не е уникална като съдържание, но е от най-често правената зимнина.


Продукти:
15 кг. консервни домати
1 ч. л. сол на всеки отделен буркан 

Доматите се срязват леко на кръст в долната си част (това улеснява беленето им) и се бланшират за няколко минути във вряща вода. Обелват се и се нарязват на няколко едри парчета и се пълнят бурканите. Добавя се солта. Затварят се. Поставят се в съда, в който ще се варят. Сипва се вода, която трябва да е с количество 1-2 пръста над капачките. От момента, в който заврат се варят около 15-20 мин. Горещи се изваждат и се обръщат с капачките надолу докато изстинат.
От тази доза се получават около 20 буркана с вместимост 500-550 гр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар