сряда, 5 септември 2018 г.

Меден кекс с ябълки и орехи


Това е един от най, най, най-вкусните кексове! Мед, ябълки, канела... и това ако не е прекрасна комбинация. Трудно ще e да хапнете само едно парче, много трудно :-)


И друг път съм казвала колко много харесвам Йоли. Този кекс е мой прочит на нейна прекрасна  рецепта

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. светло кафява захар
1/2 ч.ч. течен мед
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 с.л. канела
1 ч.л. микс подправки за меденки
1 пак. портокалови корички на д-р Йоткер
1 ванилия
1 ябълка
5-6 ореха

Чаената чаша е с вместимост 250 мл

Включете фурната на 180 градуса.
Обелете, почистете и нарежете ябълката на кубчета. Почистете орехите и ги нарежете или счукайте леко в хаванче.
Разбийте яйцата със захарта докато побелеят. Прибавете олиото и меда. Смесете сухите съставки в купа и ги прибавете постепенно към сместа. Последно прибавете орехите и ябълките. Разбъркайте.
Намажете формата за кекс с олио и я посипете с брашно. Изсипете кексовата смес и печете кекса за около 50 минути. Наблюдавайте го и ако се позачерви отгоре намалете на 160 градуса.
След като кексът е готов го оставете във формата за 10-ина минути и след това внимателно го обърнете върху решетка, за да изстине. Докато е топъл е много крехък, след това е по-стегнат. Ако го изпечете предишният ден на следващата сутрин е чудесен... а до края на деня може и трохичка да не остане :-D


1 коментар:

  1. Wow that looks incredibly delicious! I would love to try this recipe out as soon as possible. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    Greg Prosmushkin

    ОтговорИзтриване