Това е един от най, най, най-вкусните кексове! Мед, ябълки, канела... и това ако не е прекрасна комбинация. Трудно ще e да хапнете само едно парче, много трудно :-)
И друг път съм казвала колко много харесвам Йоли. Този кекс е мой прочит на нейна прекрасна рецепта.
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. светло кафява захар
1/2 ч.ч. течен мед
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 с.л. канела
1 ч.л. микс подправки за меденки
1 пак. портокалови корички на д-р Йоткер
1 ванилия
1 ябълка
5-6 ореха
Чаената чаша е с вместимост 250 мл
Включете фурната на 180 градуса.
Обелете, почистете и нарежете ябълката на кубчета. Почистете
орехите и ги нарежете или счукайте леко в хаванче.
Разбийте яйцата със захарта докато побелеят. Прибавете
олиото и меда. Смесете сухите съставки в купа и ги прибавете постепенно към
сместа. Последно прибавете орехите и ябълките. Разбъркайте.
Намажете формата за кекс с олио и я посипете с брашно.
Изсипете кексовата смес и печете кекса за около 50 минути. Наблюдавайте го и
ако се позачерви отгоре намалете на 160 градуса.
След като кексът е готов го оставете във формата за 10-ина
минути и след това внимателно го обърнете върху решетка, за да изстине. Докато
е топъл е много крехък, след това е по-стегнат. Ако го изпечете предишният ден
на следващата сутрин е чудесен... а до края на деня може и трохичка да не
остане :-D
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване