събота, 30 януари 2021 г.

Палачинки с крема сирене

Чудех се дали да напиша тази рецепта, но реших, че някой може като мен да се възползва от "забравени" продукти в хладилника :-D.

В моя хладилник хитро-хитро се бяха скрили 2 кутийки от натурално крем-сирене. Нямах  много време за вечеря и реших, че могат да се превърнат в палачинки. В нета попаднах на различни идеи - предимно без глутен и затова си скалъпих моята рецепта :-)




Продукти:
5 яйца
400 г крема сирене
5-6 с.л. брашно
1 щипка сода бикарбонат
сол на вкус /ако крема сиренето не е солено/
1 ч. л. пудра захар
1 ванилия

Приготвяне:
Всички продукти се смесват и разбъркват заедно. Тъй като крема сиренето ми беше студено набързо го завъртях с 2 яйца в блендер и след това добавих всички продукти като продължих да разбивам в купа с миксер. Ако крема сиренето ви обаче е на стайна температура може да се спести тази гимнастика - просто първо разбийте крема-сиренето с миксера, прибавете едно по едно яйцата и останалите продукти. 
Мажех много леко тигана с краве масло, сипвах непълен черпак и пекох на степен 7 от 9. Тези палачинки са по-крехки и трудни за обръщане.
Като вкус не са различни от останалите /поне за мен/, но успешно оползотворих по този начин забравеното крема сирене. Тази рецепта е подходяща и ако нямате прясно/кисело мляко.

От тази доза при мен се получиха 10-11 палачинки с диаметър около 20 см.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар