събота, 6 февруари 2021 г.

Баница с юфка

Нямахме вечеря и пак не разполагах с много време. В шкафа имаше пакет юфка с лимец /шшшът, да не чуе моето момче :-D/ и се сетих, че преди доста години, когато сме били не 4, а двама правех една мини-баничка. Предлагам ви един бърз начин да направите закуска, или вечеря.


Продукти:
1 пакет юфка /200 грама/
3 яйца
200 г. кисело мляко
1/4 ч.л. сода бикарбонат
5 с.л. олио
50-100 мл прясно мляко
150-200 г  натрошено сирене

Приготвяне:
Включете фурната на 190-200 градуса.
Намаслете тавичка с диаметър около 24 см с олио и я посипете с брашно.
Разбийте яйцата с телена бъркалка. Прибавете олиото и прясното мляко. Смесете содата с киселото мляко, оставете да шупне и прибавете към сместа. Добавете сиренето. Най-накрая прибавете юфката /по желание, преди да я прибавите, леко можете да я натрошите, ако парчетата ви се сторят големи/. Разбъркайте добре и се убедете, че всички парченца юфка са се размесили добре с течните съставки и сиренето. Изсипете в тавичката, заравнете и изпечете за около 15-20 минути.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар