Обичам гъбените супи. Една от тези, които харесвам е по рецепта на Йоли. Направих я с леки изменения, в постен вариант. Става много бързо и е чудесна на вкус.
Продукти:
500 гр. гъби
1/2 черпак олио
1 морков
1/2 глава лук (или 1-2 стръка зелен лук)
1/2 корен пащърнак (ако коренът не е голям може и цял)
червен пипер
черен пипер
естрагон
мащерка
сол
Гъбите, нарязани на филийки, лукът и морковът, нарязани на ситно се задушават в олиото за няколко минути. Добавя се ситно нарязаният пащърнак и всички подправки (аз ползвах сухи и затова ги добавих на този етап.). Посолява се на вкус и се долива 1,5 литра гореща вода. Супата ври на тих огън до готовност. Когато е вече готова може да се поръси с пресен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар