Моите близки знаят колко много харесвам блога на Ани Шакарян "Вкуснотека". Правила съм много от нейните рецепти. Една от много любимите ми рецепти и правена не един път е за Тиквен щрудел. Този път обаче, на вниманието ми се "изпречи" Най-вкусния щрудел с ябълки, круши и тиква. Имах замразена тиква в повече, нямах круши, но усещането, че ще бъде вкусно не ме напусна, направих леки промени според личните ни вкусове... и... щруделите станаха два :-D Продуктите, които ще напиша по-долу са за 1 доза с пакет кори от 350 гр. Щруделът става с повече плънка, но така го обичаме вкъщи. Ако вие обичате с по-малко просто намалете продуктите.
2 ябълки - нарязани на дребни парченца, или настъргани на едро
300 гр. тиква
100-120 гр. захар (можете да е само бяла, само кафява или да я смесите наполовина. Въпрос на вкус)
100 гр. орехи
100 мл олио
1 ч.л. с връх канела
1/2 ч.л. сух джинджифил
семената на 2 шушулки кардамон
кората на 1/2 портокал
кората на 1/2 лимон
1 пакет кори за баница
Разкошни снимки Станислава, на най-вкусния щрудел. Моите поздравления! Перфектен е! Сърдечно ти благодаря за доверието в моите рецепти. :) Успех на прекрасното ти местенце!
ОтговорИзтриванеМного благодаря, за оценката и пожеланията, Ани! Зарадва ме много с добрите си думи!
Изтриване