събота, 19 октомври 2019 г.

Винен кебап

Бях забравила колко много обичам винен кебап. Време беше да си го припомня :-)



Продукти:
700-800 г свинско месо /ползвах от бут/
2 глави лук
2 по-големи моркова
100 мл олио
200-250 мл червено вино
400 г консерва домати + щипка захар
черен пипер - млян и на зърна
2 дафинови листа
пресен магданоз
1 с.л. брашно
сол
***
ориз, сварен в подсолена вода

Приготвяне:
Нарежете месото на хапки, морковите на шайби, а лукът на полумесеци. Сгорещете олиото и запържете първо месото от всички страни. Прибавете лука и морковите и задушете още няколко минути. Добавете виното и оставете да покъкри на среден огън, за да се изпари алкохола. Пасирайте доматите и прибавете щипка захар /майка ми винаги го прави. Баба също слагаше щипка захар заради киселината в доматите./. Сипете около 500 мл гореща вода и прибавете и подправките. Оставете да къкри на среден огън докато месото стане готово. Накрая размийте брашното с малко вода, или от соса, в който се готви месото и го прибавете към ястието за да се посгъсти. Оставете за още около 5 минути.
Сварете ориз в подсолена вода.
Сервирайте като към кебапа гарнирате и топка от сварен ориз.

Да ви е сладко :-)

Рецепта с етикет "Ало, мамо"

Няма коментари:

Публикуване на коментар